Dos joves de Sant Feliu representen Catalunya a la VI Conferència estatal "Cuidemos el planeta"
Enllaç a l'article original

Sant Feliu ha format part de la Delegació Catalana que ha participat a la VI Conferència estatal "Cuidemos el planeta" que s'ha celebrat a Granada del 16 al 18 d'octubre, amb el lema "Enrédate por el clima".

La trobada tenia per objectiu elaborar uns compromisos comuns dels joves de tot l'estat per fer front a l'emergència climàtica, i era la culminació d'un procés de dos anys portat a terme des dels centres educatius de tot l'estat que formen part de la xarxa Esenred (Escuelas sostenibles en Red), de la qual en formen part totes les escoles de Sant Feliu.

Al llarg d'aquest procés han tingut lloc conferències escolars i regionals per compartir, debatre i consensuar accions comunes liderades des dels centres educatius per lluitar contra els problemes ecosocials locals derivats de la crisi climàtica.

D'aquests processos regionals van sortir escollits, de la mà dels mateixos joves participants, 12 delegats representants de Catalunya, 2 dels quals són de Sant Feliu de Llobregat. En concret, l'Adriana Ferrer i en Marc Vargas, alumnes de les escoles Mestral i de l'institut Olorda, respectivament, han presentat el projecte "Refugis climàtics escolars a Sant Feliu", que té per objectiu renaturalitzar els espais exteriors i els entorns de les escoles de la ciutat, fent-los més resilients al canvi climàtic. Aquest projecte forma part d'una de les línies d'acció de l'Agenda Urbana Municipal, i compta amb la implicació de tots els centres educatius de la ciutat. També hi ha participat una mestra i la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Feliu, Cristina González.

A la Conferència estatal "Enrédate por el clima" els joves participants, a més a més de compartir les seves iniciatives locals,  han elaborat, entre d'altres accions comunicatives, un manifest de compromisos i demandes, que s'ha presentat davant d'alcaldes i alcaldesses de tot l'estat al II Foro Urbano de España, que ha tingut lloc en paral·lel a la mateixa ciutat de Granada.

Sant Feliu és l'única ciutat de Catalunya que té a la seva xarxa d'Escoles Sostenibles tots els centres educatius de la ciutat, amb 19 escoles participants, les quals, des de fa ja 17 anys, treballen en col·laboració amb l'Ajuntament per tirar endavant accions de millora socioambiental al municipi.

 

Documents relacionats:

Manifiesto Jóvenes VI CONFINT

Enviat per admin el