Exposició Maus d’Art Spiegelman

Enviat per admin el dc., 02/05/2018 - 10:14

Des del 13 d’abril fins al 4 de maig, i gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca Pública i la Biblioteca Escolar en el programa Biblioteca Escolar PuntEdu, tenim el privilegi de gaudir d’una mostra de la cèlebre novel·la gràfica d’Art Spiegelman Maus. Relat d’un supervivent.

Aquesta obra, que va guanyar el premi Pulitzer el 1992, és un original i intel·ligent intent de reflectir amb al·legories i al·lusions que es desenvolupen en diferents plànols narratius l’experiència sinistra del totalitarisme nacionalista nazi (apocopi de nacional-socialisme alemany) amb els seus camps d’extermini destinats principalment a jueus, segons el testimoniatge del pare de l’autor, supervivent d’un d’aquests camps.

Sabem que l’obra de referència primera i irrenunciable sobre l’experiència més colpidora i tràgica de la humanitat és el llarg documental Shoa (Holocaust) d’en Claude Lanzmann. Al costat d’ella molt poques obres de ficció sobre aquest tema intractable són dignes de perdurar en la nostra memòria. Doncs vet aquí que Maus, una novel·la gràfica -un còmic!-, es pot considerar una d’elles. La recomano especialment als joves-adolescents per començar a comprendre el descomunal tema.

(Gràcies especialment a la Montse Ruiz López per facilitar-nos tot el material i per la seva amabilitat.)

Lucas Sanmiguel

Galeria de fotos